Κεντρική Υπηρεσιες Ομάδα Νέων
Ομάδα Νέων

Το       Εργαστήρι       Ψυχολογικών    Αξιολογήσεων κάθε χρόνο  δημιουργεί εμπειρική Ομάδας Νέων Αυτογνωσίας  και Ανάπτυξης Δεξιοτήτων Επικοινωνίας .

 

*    Η ομάδα έχει υποστηρικτικό χαρακτήρα και απευθύνεται σε νέους και νέες που επιθυμούν να διευρύνουν την αυτογνωσία τους και να μοιραστούν τους προβληματισμούς τους πάνω σε θέματα της καθημερινότητας μαζί με άλλα άτομα ιδίας ηλικίας.

 

Η ομάδα δίνει έμφαση στην υγιή πλευρά του ατόμου και  στόχος της είναι η ανάπτυξη των θετικών σημείων του κάθε ατόμου και η διερεύνηση της προσωπικότητας του. Σημαντικός στόχος για κάθε συμμετέχων είναι η  ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης του  και η βελτίωση της εικόνας του εαυτού του.

Η κατανόηση των αναγκών και των επιθυμιών μας, μέσω της εμπειρικής συμμετοχής, ταυτόχρονα με την συνειδητοποίηση των πραγμάτων που μας εμποδίζουν, μας «πάνε πίσω», είναι το κλειδί για να περάσουμε στην δράση και να πραγματοποιήσουμε αυτά που επιθυμούμε.

Η ομάδα επεξεργάζεται θέματα της καθημερινότητας και οι συμμετέχοντες μαθαίνουν να μοιράζονται τους προβληματισμούς τους για τις διαπροσωπικές σχέσεις  (φιλικές, ερωτικές, οικογενειακές), τα ερωτήματα τους πάνω στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία, θέματα σε σχέση με την πορεία ζωής, τις μεταβατικές φάσεις και την ανεξαρτητοποίηση.

Οι συμμετέχοντες εκπαιδεύονται

*     στο να συνειδητοποιήσουν τα στοιχειά της προσωπικότητας τους που τους δυσκολεύουν στην επαφή τους με τους άλλους ανθρώπους     

*     να βρουν νέους τρόπους επικοινωνίας

*     και να βελτιώσουν τις ήδη υπάρχουσες δεξιότητες επικοινωνίας και έκφρασης τους.

 

Who's Online

Έχουμε 23 επισκέπτες συνδεδεμένους